RECEPT ZA CICVARU GLUMICE BOJANE STEFANOVIĆ: Ovo jelo nekada je važilo za sirotinjsko, a sada se poslužuje kao srpski specijalitet
Glumica Bojana Stefanović sa svojim pratiocima na Instagramu deli brojne recepte, a jednom prilikom među njima se našao i onaj za cicvaru. Recept Bojane Stefanović oduševio je sve, a ona ga je pripremila onako kako se priprema na Durmitoru.
Ovo jelo nekada je važilo za sirotinjsko, potom je decenijama bilo zapostavljeno, da bi se u poslednjih nekoliko godina vratilo na velika vrata. Sada se u mnogim restoranima služi kao srpski specijalitet.
Sastojci:
- 300 gr starog kajmaka
- 400 ml vode
- 110 gr belog projinog brašna
Priprema:
Vodu i kajmak stavite u šerpu da proključaju, i malo kuvajte da se odvoji mast. Sipajte u tankom mlazu belo projino brašno, stalno mešajući varjačom. Mešajte na srednjoj vatri oko pola sata, dok se cicvara ne “okrene”, tj dok se ne odvoji masnoća.
Služi se uz kiselo mleko, sir ili med.
Prijatno!
(Kurir.rs/Svet/J.M.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore