Pica je omiljeni specijalitet mnogima, čak i kada je pripremljena kod kuće. Testo za picu se razlikuje od testa za hleb, i ma kako se jednostavnom činila njegova priprema, male cake pomoći će vam da budete profesionalci.

profimedia0146025624.jpg
Profimedia 

Testo se mesiod brašna, svežeg kvasca, vode, soli, šećera i 3 kašike maslinovog ulja. Tajna je u tome da testo dovoljno odstoji nakon mešenja i da ne bude previše tvrdo.

Sastojci (za 4 osobe):

pica-parce-pice-hrana.jpg
Profimedia 
  • 230 ml. tople vode, ne vrele, nego mlake oko 45°C
  • 1 kašika šećera
  • 25 grama svežeg kvasca ili 1 kesica suvog kvasca
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 310 grama brašna

Priprema:

profimedia0374728578.jpg
Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia 
  1. Rastvorite kvasac u toploj vodi, dodajte šećera, maslinovog ulja i so. Sve to dobro promešajte i ostavite par minuta da naraste.
  2. Ovu smesu sipajte u brašno i zamesite testo. Ostavite testo da odstoji nekih 10-15 minuta, na sobnoj temperaturi, što je dovoljno da se udvostruči.
pica--3.jpg
Profimedia 
  1. Testo podeliti na 4 dela, odvojiti i filovati picu po želji. Peći na 220-240°C na najvišoj rešetki oko 15 minuta.

Prijatno!

(Kurir.rs/I.M.)