nema greške
NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆE TESTO ZA PICU: Ukusno je i mekano kao ono iz ITALIJANSKOG RESTORANA, a pravi se lako u 3 KORAKA
Pica je omiljeni specijalitet mnogima, čak i kada je pripremljena kod kuće. Testo za picu se razlikuje od testa za hleb, i ma kako se jednostavnom činila njegova priprema, male cake pomoći će vam da budete profesionalci.
Profimedia
Testo se mesiod brašna, svežeg kvasca, vode, soli, šećera i 3 kašike maslinovog ulja. Tajna je u tome da testo dovoljno odstoji nakon mešenja i da ne bude previše tvrdo.
Sastojci (za 4 osobe):
Profimedia
- 230 ml. tople vode, ne vrele, nego mlake oko 45°C
- 1 kašika šećera
- 25 grama svežeg kvasca ili 1 kesica suvog kvasca
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 310 grama brašna
Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia
- Rastvorite kvasac u toploj vodi, dodajte šećera, maslinovog ulja i so. Sve to dobro promešajte i ostavite par minuta da naraste.
- Ovu smesu sipajte u brašno i zamesite testo. Ostavite testo da odstoji nekih 10-15 minuta, na sobnoj temperaturi, što je dovoljno da se udvostruči.
Profimedia
- Testo podeliti na 4 dela, odvojiti i filovati picu po želji. Peći na 220-240°C na najvišoj rešetki oko 15 minuta.
Prijatno!
(Kurir.rs/I.M.)
SKANDAL! HRT POZVAO NA UBISTVO VUČIĆA! Traže obaranje predsedničkog aviona iznad Beograda, poslanici Evropskog parlamenta se SMEJU U STUDIJU