Poslednjih godina na internetu su vrlo su popularni trikovi za čišćenje doma uz pomoć prirodnih sastojaka ili namirnica za koje nismo ni znali da mogu da pomognu u čišćenju.

profimedia0363285819.jpg
Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia 
Zaboravite na skupe preparate za čišćenjefoto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Jedna od ovih namirnica je i krompir koji besprekorno čisti sve staklene površine od ogledala do prozora, ali i još mnogo toga. Domaćice širom sveta su poludele za ovim trikom koji se šeruje na mrežama. Kako je naglasila Amerikanka Nikol Žak jedan krompir je sve što vam je potrebno kako biste očas posla očistili kuću. Ona je otkrila kako sve upotrebljava ovu namirnicu koju svi imamo u kući.

Ona je objasnila da ogledala mogu biti teška za čišćenje, a ukoliko želite da ih očistite brzo i bez napora upotrebite krompir.

Dovoljno je da ga isečete na pola i trljajte ga direktno na površinu ogledala dok se ne formira tanak, providan film od skroba. Zatim poprskajte vodom i obrišite krpom od mikrovlakana.

- Zaista će sijati i izbeći ćete tragove čišćenja, a vaša ogledala posebno u kupatilu, se više neće magliti - objasnila je Nikol.

Ona krompir koristi za uklanjanje rđe na tiganjima i drugom posuđu. Jednostavno pospite so na mesta koja je uhvatila rđa pa istrljajte polovinom krompira, a zatim operite na uobičajeni način.

- Krompir sadrži oksalnu kiselinu, koja je efikasna u uklanjanju rđe i mrlja - dodala je ona.

Nikol uz pomoć krompira čisti prozore, ukljanja mrlje čak čisti i srebro tako što ga jednostavno istrlja polovinom krompira.

(Kurir.rs/SrećnaRepublika/M.J)

Bonus video:

Kurir televizija ŠOKANTNA PROGNOZA STANKOVIĆA PRED MEČ SA DRIM TIMOM: Amerika je favorit, ali postoji RECEPT ZA POBEDU! Bio je i 2002. godine