OD MIRISA I UKUSA ZABORAVIĆETE NA SVE BRIGE I PROBLEME: Pileća krilca iz RERNE u marinadi od KAJMAKA zalogaj su za svačije nepce
Pileća krilca uvek su fantastičan izbor, a uz dodatak kajmaka, belog luka i meda, ručak se pretvara u kraljevsku gozbu. Za pripremu ovog specijaliteta će vam trebati oko sat vremena.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica gotovog začina za meso
- 4 čena belog luka izdrobljenog u malo vode
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- po želji tucana ljuta paprika
- so, biber
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica kajmaka ili kisele pavlake
- maslinovo ulje
Priprema:
Krilca dobro pregledati da nema neko perce i odseći one špicaste zaperke. U činiju staviti soja sos, isceđen izdrobljen beli luk, dodati papriku, so, biber, med, kajmak i sve žicom izjednačiti.
Preliti krilca, izmešati i ostaviti da upije mirise marinade oko 30 minuta. Otklopiti, dodati 30 ml ulja pa još jednom izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i poređati krilca.
Peći na 210 stepeni oko 50 minuta dok lepo ne porumeni. Od priloga lepo ide pekarski krompir ili pomfrit.
(Kurir.rs/J.M.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore