KAKO OČISTITI PEGLU ZA VEŠ: Ovaj sastojak svi imamo u kući i KOŠTA MANJE OD 200 DINARA, efikasno i brzo vraća uređaju stari sjaj
Foto: Shutterstock

KORISNO!

KAKO OČISTITI PEGLU ZA VEŠ: Ovaj sastojak svi imamo u kući i KOŠTA MANJE OD 200 DINARA, efikasno i brzo vraća uređaju stari sjaj

Žena -

Svaka domaćica zna koliko joj u današnje vreme pegla olakšava posao. Kako bi omiljena garderoba uvek izgledala kao nova, važno je da bude dobro ispeglana. Međutim, neretko se dešava da se ploča ili rupice zapuše od kamenca.

Ukoliko vam se to desilo, ne morate kupovati novu. Uz jedan sastojak koji svi imamo kod kuće vrlo efikasno možete je vratiti u prvobitno stanje.

Kako očistiti peglu
Kako očistiti peglufoto: Shutterstock

NAPRAVITE PASTU OD SODE BIKARBONE

Pomešajte sodu bikarbonu i vodu u odnosu 2:1 (za svaku kašičicu vode dodajte dve kašičice sode bikarbone). Želite da pasta bude dovoljno retka da se može razmazati a opet dovoljno gusta da se lepi za grejnu ploču pegle u debelom sloju.

Takođe, koristite destilovanu vodu. Destilovana voda nema kamenca u sebi tako da tokom čišćenja nećete nanositi nove slojeve kamenca koji želite da uklonite.

Napravite pastu od sode bikarbone i vode
Napravite pastu od sode bikarbone i vodefoto: Profimedia

Prstima ili drvenom/plastičnom špatulicom nanesite i utrljajte pastu na ploču pegle kružnim pokretima. Ukoliko sprovodite generalno čišćenje možete naneti pastu na čitavu ploču. U suprotnom, nanesite je na kritične delove kojima je najpotrebnije čišćenje.

Nakon nanošenja ostavite je nekoliko minuta kako bi natopila i razložila slojeve kamenca i prljavštine za lakše skidanje. Čistu krpu ili parče tkanine natopite vodom, dobro je iscedite i obrišite ploču u smeru napred-nazad. Ukoliko ste koristili dosta paste s vremena na vreme isperite tkaninu.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

00:29

OVAJ PREDMET JOJ JE ZAUVEK PROMENIO ŽIVOT, ALI NIJE OČEKIVALA TAKVU DRAMU! Odlučila je da ga založi i tako zataška svoju prevaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track