Svaki gurman će vam navesti gulaš kao jedan od omiljenih jela. Može se praviti na nekoliko načina, ali tajna njegovog ukusa je u začinima.

Veoma je važno da se meso dobro prodinsta, kako bi se topilo u ustima. Jednostavno se pravi, ali je potrebno vreme da se posveti pripremanju ovog jela.

Sastojci:

  • 800 g junećeg mesa (but ili plećka)
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veći čen belog luka
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo iseckanog peršuna
  • 1 puna kašika brašna
stockphotobeefstewwithcarrotsfoodphotographylotofherbsinsidestew1037935237-12-03-2020.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Ugrejati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane. Naliti vodom da ogrezne (da pokrije sve sastojke), dodati šargarepu i malo posoliti, staviti lovorov list, suvi začin i biber. Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promešati. Po potrebi dodati još malo vode. U činiju staviti alevu papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promešati. Zatim dodati rendani beli luk i seckani pešun. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promešati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.

(Kurir.rs/Recepti/M.J)

Bonus video:

02:45
"VELIKE VRUĆINE ŠTETE SRCE, PROBLEM SVE ČEŠĆI KOD MLAĐIH OD 40" Blažić detaljno: Na ove načine toplote prave poteškoće organizmu Izvor: Kurir televizija