ZA SVE KOJI POSTE, OVA 3 RECEPTA JELENE ĐOKOVIĆ SU IDEALNA: Jednostavno i lako rešenje da vaša trpeza bude raj za svačije nepce
Zdravi obroci Jelene Đoković, Foto: Shutterstock

brzo i ukusno

ZA SVE KOJI POSTE, OVA 3 RECEPTA JELENE ĐOKOVIĆ SU IDEALNA: Jednostavno i lako rešenje da vaša trpeza bude raj za svačije nepce

Žena -

Na svom Instagram profilu, Jelena Đoković, često objavljuje recepte za ukusna veganska jela, a mnogi od njih su njen lični potpis.

Kako često navode, i ona i Nole su veliki poštovaoci prirode, pa u njihovom frižideru vladaju organske namirnice i jela na bazi povrća, voća i žitarica.

Ovom prilikom predstavljamo vam tri recepta Jelene Đoković.

Salata sa kinoom i povrćem

"Salata je superukusna! Malo kinoe, puno povrća i... pun stomak," napisala je Jelena pored objave njenom šarenolikom tanjira od kog ćete sigurno ogladneti, a pravi se za svega nekoliko minuta.

Sve što vam je potrebno su jedan krastavac, paradajz, paprika i peršun koje ćete iseckati i posuti kinoom. Ova savršena salata gotova je očas posla a vaše telo će biti nagrađeno vitaminima i dodatnom energijom.

Grilovani karfiol

"Ovo je preukusno! Ispod karfiola nalaze se razne vrste pasulja u odličnom sosu, ima i malo orašastih plodova," napisala je Jelena pored fotografije na Instagramu.

Takođe je navela da je jelo jednostavno i inspirativno, a sjajna je zaštita za borbu protiv virusa.

Brusketi bez hleba

Kako je Novak alergičan na gluten, Jelena je kao i svaka posvećena supruga smislila način na koji će naša teniska legenda moći da obraduje svoj stomak. Tom prilikom, Jelena je sa svojim pratiocima podelila šta koriste kao zamenu, reč je o krompiru.

Za ovaj delikates potrebno si vam 2 veća ili 4 manja bela krompira, 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice, 2 čena izgnječenog belog luka, 5 listova svežeg bosiljka, prstohvat soli, sok od polovine limuna, kašičica meda (opciono), morska so i crni biber po ukusu

Nakon što ste pribavili sve namirnice, uključite rernu da se zagreje na 220⁰C. Za to vreme, isecite krompir po dužini na ovale od po 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta dok vrhovi ne budu zlatnosmeđe boje.

Zatim u manjoj posudi pomešajte sok od limuna, morsku so, beli luk i med, pa dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.

Kriške brusketa od krompira poređajte na poslužavnik i na svaki stavite paradajz i seckani bosiljak. Začinite solju i biberom po ukusu.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

00:32

NOLE ZAPLESAO SA MAJKOM DIJANOM: Đoković napravio ŠOU na žurci! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track