Legendarni glumacDragan Nikolić, znao je da spremi svega nekoliko jela, a zapečeni krompir sa slaninom je bio njegov specijalitet.

Naši stari bake i deke često su to jeli kada nisu imali mogućnosti za više, a za krompir i slaninu se uvek imalo, tako da je ranijih godina ovo jelo bilo redovan obrok srpskih trpeza na selu.

Legendarni glumac ga je obično spremao zimi uz pivo, ali je i leti odličan obrok koji može da se posluži za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 3 krompira
  • malo kajmaka
  • 6 šnita slanine

Priprema:

Nemojte ljuštiti koru krompira, nego ga samo operite i isečite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200 stepeni nekih 15 minuta.

Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Po želji možete dodati i neku crvenu papriku.

Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite uz hladno pivo.

Prijatno!

(Kurir.rs/LepoteSrbije/J.M.)

Bonus video:

03:49
REKORDERKE Majka i snajka Velić imale 18 minuta manje za kuvanje: Spremale klub sendvič NIŠTA NISU STIGLE NA VREME Totalna propast Izvor: Kurir televizija