Svaki ljubavni par želi da na dan venčanja sve bude idealno koliko god je to moguće. Ono što je na listi njihovih želja za taj dan je to da na dan venčanja ne bude kiše kako im ne bi uništila veselje.

Zato su se hiljade i hiljade mladih u Britaniji dosetile starog "trika" za koji veruju da im osigurava da sve bude kako treba na dan venčanja - zakopavanja kobasica u zemlju.

"Evo podsetnika da je zakopate noć pre venčanja", kaže Meg, kreatorka sadržaja o venčanjima iz Velike Britanije, u svom TikTok videu, na kojem mlada zakopava komad kobasice u dvorištu.

"To bi trebalo da spreči kišu na dan vašeg venčanja", dodala je Meg u opisu videa, koji je prikupio više miliona pregleda pa dodala: "Srećom, uspelo je".

Vrsta kobasice kažu, očigledno nije bitna. Slično kao i tradicija "nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno, nešto plavo" ili stara verovanja da je loša sreća da par vidi jedno drugo pre nego što stignu do oltara, čin zakopavanja kobasice kako bi se sprečilo loše vreme je ludi običaj star decenijama.

Mlade poput Erin MekGregor, sestre UFC borca Konora MekGregora, preduzimaju sve mere opreza.

I ona je objavila video o "starim bapskim pričama" vezanim za venčanja, na svom Instagramu. Erin je takođe otkrila da će slediti običaj zakopavanja Praškog Malog Isusa u zemlju za sreću na dan venčanja.

Što se tiče kobasica, čini se da mlade imaju dovoljno uspeha.

"Zakopajte kobasicu noć pre vašeg venčanja... isprobano i testirano", pohvalila se Kejli, deveruša, koja je zabeležila kako škotska mlada Loren zakopava kobasicu i uživa u sunčanom danu za venčanje.

"Trend" su iskusile brojne druge mlade i objavile video, pa "dokazale" kako je ovaj običaj osigurao lepo vreme za njihovo venčanje.

(Kurir.rs/ Mondo/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija OVAJ SRPSKI GRAD IMA OBIČAJ SLIKANJA SA MRTVIMA! Rudari iz belog sveta doneli ritual koji je sve promenio, BOLA I TUGE NIJE BILO