Novi broj magazina "Lepa i srećna" je na kisocima. Iz meseca u mesec tražimo odgovor na pitanje kako da budemo i zdravi i srećni, a samim tim i lepi. Jedna od glavnih tema ovog broja jeste funkcionisanje hormona za celokupnu dobrobit organizma.

Gošće "Pulsa Srbije" ovim povodom bile su Žaklina Milenković, urednica magazina i Dajana Švraka Milutinović, farmaceut i nutricionista.

Milenković je otkrila koje novosti donosi novi broj pomenutog magazina:

screenshot-8.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Kao i svakog 17. u mesecu, a ovog puta je u pitanju holivudska diva koja je zaista lepa i srećna. Dakle, ona je Blek Lajvli, posle duže pauze je u javnosti jer je bila posvećena porodici, znamo da ima šestočlanu porodicu, vratila se sa jednom romantičnom dramom. Mislim da će čitaoci imati dosta toga zanimljivog da otkriju o ovoj lepoj ženi.

S obzirom na to da u magazinu mogu da se nađu korisni saveti, odnosno zanimljive lokacije, za putovanja, Milenković je otkrila šta preporučuju za ovaj period:

- Za ovo doba godine, naš predlog je bio Tunis, zbog bogate turističke i gastronomske ponude, zbog šarenila, ali i specifičnog mira koji privlači turiste. Za ljubitelje vikend turizma predlažemo Sokobanju, zbog njene lepote, aktivnog odmora... Isto tako, imamo zanimljivu temu, da se letnji finiš provede u domu. Cvetni aranžeri nam pomažu kako da napravimo sobnu baštu. Dakle, ukoliko nemamo dvorište ili terasu, postoji način da uživamo u svom domu.

Potom se Milenković osvrnula na hormone koje su istraživali, pa je odgonetnula do kakvih je saznanja došla:

- Mislim da u svakodnevnom životu nismo svesni koliki je značaj hormona. Pre svega, za naše zdravlje, ali i izgled, koliko ćemo biti visoki, kako ćemo biti raspoloženi... Sve su to hormoni, dosta zanimljiva, ali i značajna tema se obrazložila u novom broju "Lepe i srećne". Naši saradnici otkrivaju zašto je važno da održimo hormonsku ravnotežu, šta su oni, kako utiču na naš životu, ali tu je i naša stručna sagovornica koja je razgovarala o jednoj zanimljivoj temi u vezi hormona i plodnosti.

Kurir televizija KAKO STRES UTIČE NA HORMONE KOD ŽENA? Tekst magazina "Lepe i srećne" otkrio: Kilaža, izgled, sve je povezano, KAKO ODRŽATI BALANS?

Milutinović je pisala tekst za novi broj "Lepe i srećne" pa je razjasnila na šta sve hormoni utiču:

- U ovom broju, pisala sam kako hormoni utiču na samu plodnost, ali sam krenula sa temom stresa. Koliko u suštini stres uništava balans hormona, stres kao takav upravlja mnogim hormonima. U suštini, imamo problem i sa plodnošću, fizičkom aktivnošću, umorom, spavanjem, gojaznošću... Tu je more hormona, a svi su nekako povezani, pa ako nemamo balans, onda imamo povećan stres, pa žene imaju i izostanak ciklusa, a sve je nekako povezano. Od lica do kilaže, sve je u hormonima, ali sve je i u tom stresu, koji moramo da regulišemo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija KAKO SVAKODNEVNI STRES UGROŽAVA ŽIVOTE NAŠE DECE? Stručnjaci: Deca su sve češće žrtve brzog načina života STRES UBIRA DANAK