Usled ovih paklenih vrućina sigurno će vam dobro doći jedan lagani ručakkoji će opojnim mirisima oduševiti celu porodicu. Ove "korpice iznenađenja" od krompira preukusne su, brzo se spremaju i svi će vam tražiti još.

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • 6 šnita slanine
  • 100 g čedar sira
  • 6 jaja
  • 2 kašike seckanog luka
shutterstock-1092212285.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki napola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu s otvorom nadole. Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom.

Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava. Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar, pa odozgo po jaje u svaku korpicu. Odozgo pospite lukom i pecite od 6 do 12 minuta na 180 stepeni.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima