Pilav sa piletinom zapečen u rerni: Jednostavan recept za sočan ručak koji mogu napraviti i početnici
Ukoliko nemate vremena za spremanje nekog kompleksnog ručka, a željni ste domaće hrane, pilav je pravo rešenje. Ovo sočno jelo lako se priprema a veoma je zasitno. Evo kako da napravite pilav sa pilećim mesom u rerni.
Sastojci:
- 2 pileća bataka
- 1,5 ćaša (od jogurta) pirinča
- 2-3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- po ukusu začina (so, suvi biljni začin, biber)
- malo ulja za prženje
Priprema:
Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju (preručiti ga iz tiganja u tepsiju), dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci, i ostaviti da se krčka (po potrebi, dodati još vode). Kad pirinač bude na pola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 C.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore