Ukoliko nemate vremena za spremanje nekog kompleksnog ručka, a željni ste domaće hrane, pilav je pravo rešenje. Ovo sočno jelo lako se priprema a veoma je zasitno. Evo kako da napravite pilav sa pilećim mesom u rerni.

Sastojci:

  • 2 pileća bataka
  • 1,5 ćaša (od jogurta) pirinča
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika
  • po ukusu začina (so, suvi biljni začin, biber)
  • malo ulja za prženje
pilav.jpg
printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce 
Pilav zapečen u rernifoto: printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju (preručiti ga iz tiganja u tepsiju), dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci, i ostaviti da se krčka (po potrebi, dodati još vode). Kad pirinač bude na pola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 C.

(Kurir.rs/Recepti/M.J)