Ananas je biljka iz porodice Bromeliaceae. Poreklom je iz Amerike, ali se danas uzgaja širom sveta kao voće, uglavnom u tropskim krajevima. Može se jesti tokom cele godine i od nje se prave razni proizvodi poput sokova, kompota, salata..

Ova voćka je osvežavajućeg ukusa, međutim, prava muka nastaje kada treba da je oljuštimo. Tvrda i hrapava kora mnogima predstavlja problem te često odustaju od kupovine ananasa. Međutim, postoji jednostavan trik kako da to uradite brzo i jednostavno.

ananas.jpg
youtube/štadajedem 
Kako se pravilno ljušti ananasfoto: youtube/štadajedem

Jedan prodavac ananasa iz Davaoa na Filipinima dokazao je da postoji istinska umetnost kada je u pitanju rezanje ovog voća.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

Kurir teleivizija "NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA" Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!