Kremasta bela čorba od piletine i povrća: Obrok koji će vas okrepiti i ugrejati tokom hladnih zimskih dana
Jednostavno se pravi, a veoma je zasitna zbog bogatstva sastojaka
Bela čorba uvek je idealna opcija kao predjelo, ali i kao lek i preventiva protiv prehlade u ovim hladnim zimskim danima. Bogata povrćem i mesom, ona će vas okrepiti. Jednostavno se pravi, a veoma je zasitna zbog bogatstva sastojaka. Isprobajte ovaj jednostavni recept.
Sastojci:
- 1,5 l vode
- 1 manji pileći file
- 1 veza zeleni ( šargarepa, paškanat, celer, koren peršuna)
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- vegeta, so, biber
- seckani peršun, list celera
Priprema:
Belo meso iseckajte na kockice, povrće takođe. Luk očistite, ali ga ne seckajte, već ceo stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode. Kad povrće bude skuvano, izvadite luk i bacite ga. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo.
Kutlaču supe odvojite u neku manju činiju, malo prohladite, pa razmutite 2 kašike brašna. Ulijte polako u supu, uz mešanje, i pustite još malo da vrije. Posolite, dodajte biber i vegetu po ukusu. U ovu čorbicu ne dodajemo ulje, od mesa bude fino masna.
Izmaknite sa ringle, dodajte seckan persun i list celera. Pustite da se malo prohladi.
U onoj činiji od malopre umutite jaje viljuškom, da malo zapeni, dodajte kutlaču čorbice polako, mešajte viljuškom i dalje da se lepo sjedini. Čorba ne sme da bude vrela kad to radite jer ce onda jaje da se zgrudva, ja to ne volim nikako.
Vratite sadržinu cinije nazad u šerpu, takođe uz neprestano mešanje, poklopite da malo odstoji i onda poslužite.
(Kurir.rs/Coolinarika/J.M.)
Bonus video: Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom
VUČIĆ NA PARADI POBEDE U MOSKVI Predsednika Srbije dočekao Vladimir Putin! Pogledajte kako je izgledao srdačni pozdrav dvojice lidera (VIDEO)