Kremasta bela čorba od piletine i povrća: Obrok koji će vas okrepiti
Foto: Shutterstock

prijatno!

Kremasta bela čorba od piletine i povrća: Obrok koji će vas okrepiti

Žena -

Bela čorba uvek je idealna opcija kao predjelo, ali tokom letnjih dana može se jesti i kao glavni obrok. Bogata povrćem i mesom, ona će vas okrepiti. Jednostavno se pravi, a veoma je zasitna zbog bogatstva sastojaka. Isprobajte ovaj jednostavni recept.

Sastojci:

  • 1,5 l vode
  • 1 manji pileći file
  • 1 veza zeleni ( šargarepa, paškanat, celer, koren peršuna)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • vegeta, so, biber
  • seckani peršun, list celera
Ukusna bela čorba uvek je idalno rešenje za obrok
Ukusna bela čorba uvek je idalno rešenje za obrokfoto: Shutterstock

Priprema:

Belo meso iseckajte na kockice, povrće takođe. Luk očistite, ali ga ne seckajte, već ceo stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode. Kad povrće bude skuvano, izvadite luk i bacite ga. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo.

Kutlaču supe odvojite u neku manju činiju, malo prohladite, pa razmutite 2 kašike brašna. Ulijte polako u supu, uz mešanje, i pustite još malo da vrije. Posolite, dodajte biber i vegetu po ukusu. U ovu čorbicu ne dodajemo ulje, od mesa bude fino masna.

Izmaknite sa ringle, dodajte seckan persun i list celera. Pustite da se malo prohladi.

U onoj činiji od malopre umutite jaje viljuškom, da malo zapeni, dodajte kutlaču čorbice polako, mešajte viljuškom i dalje da se lepo sjedini. Čorba ne sme da bude vrela kad to radite jer ce onda jaje da se zgrudva, ja to ne volim nikako.

Vratite sadržinu cinije nazad u šerpu, takođe uz neprestano mešanje, poklopite da malo odstoji i onda poslužite.

(Kurir.rs/Coolinarika/M.J)

Bonus video:

07:29

MILJAN ANGELOV: Čovek iz senke koji je OSIGURAO BEZBEDNOST naših sportista na Olimpijskim igrama! Nije bilo prostora za greške

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track