Čokoladne štanglicesa rumom pravi su zbor za sve sladokusce. Evo načina na koji možete spremiti poslasticu za vas, vaše ukućane, ali i za goste, koji će prosto biti oduševljeni kada im uz kafu servirate i ovaj kolač.

Potrebni sastojci:

  • 300 g oljuštenog krompira
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g margarina
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašika (15 g) kakao
  • 2 kašičice ekstrakta ruma

Glazura:

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja
cokoladni-kolac.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Očistite i isecite krompir kao za pire pa ga isto tako stavite da se skuva. Kuvani krompir procedite i stavite u jednu činiju.

Odmah dodajte izlomljenu čokoladu i iseckan margarin.

Uzmite gnječilicu za krompir i gnječite zajedno krompir, čokoladu i margarin. Čokolada i margarin će od vreline krompira da se otope i sve će se pretvoriti u čokoladni pire.

Zatim dodajte keks, šećer u prahu, kakao i ekstrakt ruma i sve mešajte zajedno.

Istresite u obložen pleh, ne veći od 30 x 20 cm ili neki kalup.

Otopite čokoladu za glazuru sa uljem, dobro izmešajte pa prelijte i ostavite da se ohladi. Posle samo isecite na štanglice.

Uživajte!

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija