Italijanska kuhinja osvojila je svet, a neki od njihovih poznatih specijaliteta u Srbiji se rado spremaju.Njoke su svakako jedan od njih. One su pogodne za ručak "na brzaka" a mogu se kombinovati sa raznim sastojcima.

Ako ne znate šta ćete danas da pripremite za ručak, probajte recept za njoke sa piletinom i sirom. Uživaćete u svakom zalogaju.

shutterstock-380467525.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 500g pilećeg belog mesa
  • 400g njoka
  • 1 glavica crnog luka
  • 125g mocarela sira
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 2 kašičice pesto sosa
  • 4 kašike ulja (najbolje bundevinog, može i maslinovo ili suncokretovo...)

Priprema:

Na malo ulja ispržiti sitno seckani crni luk, u dubljoj šerpi ili voku. U drugu šerpu staviti vodu za njoke i sačekati da počne da ključa. Ubaciti vodu i sačekati da prva ispliva, pa ih ocediti. U posudu s lukom dodati piletinu seckanu na sitne kockice (veličine njoka). Propržiti piletinu,dodati pesto sos, pavlaku i mocarelu isečenu na kriške. Mešati. Čim se mocarela istopi u sve to dodati njoke.

(Kurir.rs/coolinarika/M.J)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija