Kada pomenemo slatkiše, medeno srce mnogima će biti u prva tri izbora. Ova sočna čokoladna poslastica koja se topi u ustima veoma se lako priprema. Može biti i posna i mrsna verzija je pogodna za jelo tokom cele godine.

Evo kako da ovu poslasticu napravite za samo nekoliko minuta i počastite sebe i svoje najbliže.

cokoladni-kolac-torta.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 1 kašika pekmeza po izboru
  • 250 g brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Za premaz:

  • 3 kašike pekmeza

Za glazuru:

  • 100 g posne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Kakao, sodu bikarbonu, brašno i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Smesu ručno izmiksati i izručiti u podmazan pleh. Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.

(Kurir.rs/roosvaaj/M.J)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija