Čizkejk je omiljena poslastica širom sveta, a razlozi za to su mnogi. Osim što je ukusan i osvežavajuć kolač, njegova glavna prednost je zasigurno i to što je priprema jednostavna i brza.

Sastojci za testo:

  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera
  • žumance
profimedia0170199872.jpg
Profimedia 
foto: profimedia

Sastojci za nadev:

  • 250 g svežeg sira
  • 100 g šećera
  • prašak za puding od vanile
  • izrendana korica limuna
  • 4 jaja
  • 2 i 1/2 dl slatke pavlake
  • 500 g jagoda
  • preliv za tortu (crveni)

Priprema:

profimedia0728252794.jpg
Svetlana Day / Alamy / Alamy / Profimedia 
foto: Svetlana Day / Alamy / Alamy / Profimedia

Od brašna, maslaca, šećera i žumanca umesite brzo testo. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u frižider.

Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i njime obložite dno i rubove okruglog kalupa.

Viljuškom izbockajte testo i pecite ga desetak minuta u pećnici zagrejanoj na 200°C.

Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding, limunovom korom i jajima. Čvrsto ulupajte slatku pavlaku i dodajte je smesi.

Napunite testo pripremljenom smesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi.

Operite jagode, dobro ih ocedite, skinite peteljke, prepolovite i stavite na kolač.

Pripremite preliv prema uputima na omotu i njime prelijte jagode.

(Kurir.rs.)

Bonus video:

Kurir televizija PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA