Krempita sa keksom koja se topi u ustima: Evo kako da napravite ovu kremastu poslasticu za samo nekoliko minuta
Foto: Profimedia

slatkiš koji svi vole

Krempita sa keksom koja se topi u ustima: Evo kako da napravite ovu kremastu poslasticu za samo nekoliko minuta

Žena -

Krempita spada u one slatkiše koji svi vole. U ovoj poslastici uživaju sve generacije, a veoma se jednostavno pravi te je pogodna čak i za domaćice početnice. Ako ne volite koricu krempita, možete je zameniti keksom, a ukus će biti još sočniji. Evo kako da napravite ovu poslasticu i oduševite svoje najmilije.

Sastojci:

  • Pakovanje keksa
  • 1l mleka
  • 1-2 kesice vanilinog šećera
  • 6 jaja
  • 50g oštrog brašna
  • 200g šećera
  • Prstohvat soli
Krempita sa keksom
Krempita sa keksomfoto: Printscreen You Tube/Sace recepti

Priprema:

Veći deo mleka stavite da se greje na nižoj temperaturi, pazite da ne izgori. U odvojenim posudama razdvojite belanca od žumanaca. Žumancima dodajte vanilin šećer i 150g šećera, zatim umutite mikserom dok ne dobijete kremastu smesu. Postepeno dodajte brašno sve vreme muteći mikserom. Kada budete dodavali brašno, smesa će postati izuzetno gusta, zbog čega je najbolje da naizmenično postepeno dodajete brašno i malo mleka. Mutite još nekoliko minuta mikserom, a na kraju promešajte i žicom ili špatulom.

Umućenu smesu zatim dodajte u provrelo mleko i mešajte pažljivo dok ne dobijete savršeno gust i bogat krem! Belanca umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte preostalih 50g šećera sve vreme muteći. Kada se šećer rastopi, smesu sa belancima špatulom umešajte u kremu od žumanaca. Prilikom mešanja pazite da fil ostane vazdušast.

Keksom prekrijte dno poslužavnika ili tacne na kojoj ćete slagati krempitu, a zatim ravnomerno rasporedite fil i dodajte još jedan red keksa. Kremasti fil će omekšati keks, a pre služenja savetujemo da ostavite preko noći u frižideru. Uživajte u ukusnim zalogajima slasne krempite!

(Kurir.rs/Volimposlastice/M.J)

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track