Pileća džigerica je sočan obrok koji ne sadrži puno kalorija. Zbog toga mnogi obožavaju da je jedu tokom letnjih dana jer je veoma zasitna, a ima manje kalorija nego drugo pileće meso. Jednostavno se pravi i nije potrebno mnogo vremena da se izdvoji kako bi se uživalo u sočnom obroku. Pileća džigerica sa crnim lukom je pravi specijalitet koji morate već danas isprobati.

Za sočnu pileću džigericu važno je da dobro ispržite lukfoto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1, 2 kg pileće džigerice
  • 3 glavice crnog luka
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

Džigerice se operu i stavljaju u tiganj sa uljem. Ulje ne treba da je vrelo. Najbolje je da je tiganj sa nelepljivim dnom.

Prvo se stavlja poklopac na tiganj, da se izdinstaju 20 minuta, nakon toga se sklanja i prže se. Prže se 15 minuta, nakon čega se sklanjaju iz tiganja i sole se.

Luk se iseče i stavlja se nakon džigerica u tiganj sa zagrejanom masnoćom. Ne doliva se nova masnoća. Luk se prži 10 minuta, nakon čega se stavlja preko džigerica, soli se i posipa biberom.

(Kurir.rs/Bonapeti/M.J)

Bonus video:

Kurir Gordan Kičić na Bajaginom koncertu