Iskoristite sezonu tikvica i od njih napravite jednu od najlepših pita. Kako je ovo povrće neutralog ukusa, idelano je za kombinovanje sa raznovrsnim namirnicama. Naš predlog je da probate ovu pitu sa tikvicama, sirom, paradajzom i lisnatim testom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 7 čeri paradajza
  • 500 g lisnatog testa
  • 100 g tvrdog sira
kupus.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

Tikvicu isecite na kolutove, kao i paradajz. Lisnato testo malo razvucite, pa utisnite u kalup za tart (po dnu i ivici). Viljuškom izbockajte na par mesta. Poređajte preko paradajz i tikvice. Posolite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-30 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite na još 5 minuta ili dok se sir ne otopi.

(Kurir.rs/StvarUkusa)

Bonus video:

Kurri televizija POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje