Nikola King bila je na korak od toga da izgubi svog sina Cezara (12) i to na način koji nikada nije očekivala. Sada je odlučna da spreči da se drugi roditelji nađu u istoj situaciji kao i ona.

Nakon što je videla da svetlost u očima napušta njenog dvanaestogodišnjeg sina Cezara, koji se otrovao toksičnim isparenjima iz dezodoransa, Nikola je odlučila da upozori druge roditelje.

"Kada mi je policija rekla šta je sve udahnuo, mislila sam da neće preživeti. Pročitla sam na pozadini da može biti štetno, ali nisam očekivala ovakve posledice," ispričala je Nikola za Mirror.

Takođe je objasnila da je mnogo puta govorila i Cezaru i njenoj ostaloj deci, koji ima još troje, da koliko god uživali u tim mirisima to nije vredno njihovog ugrožavanja zdravlja ili, još gore, boravka u bolnici.

devojka-place-tuzna.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

"Samo što sam završila dojenje svog dvogodišnjaka čula sam tup udar u kuhinji. Brže bolje sam potrčala, a ono što sam zatekla me je šokiralo. Cezar je ležao na podu i kolutao očima! Odmah sam otrčala po telefon i toliko sam se tresla da nisam mogla da ukucam šifru da pozovem hitnu pomoć," prisetila se uznemirena majka i dodala da ju je najviše prestravilo to što je njen sin počeo da plavi.

"Bila sam kompletno prestravljena. Gledala sam u svog sina i videla da mu nestaje svetlost u očima. Dok su stizali policija i hitna pomoć primenila sam tehniku oživljavanja, a odmah po njihovom dolasku odjurili smo u urgentni centar," priča Nikola.

Kasnije, Nikola je ispričala da joj je doktor objasnio da se njen sin previše mirisao njen dezodorans pa se otrovao od isparenja, kao i da je Cezar to video od svog malo starijeg drugara. Upravo to je razlog njenog javnog širenja svesti i apela na roditelje.

devojka-place-tuzna.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

"Da ga kojim slučajem nisam čula zatekla bih svoje mrtvo dete na podu kuhinje. Razgovarala sam Cezarom i obećao mi je da to više nikada neće uraditi, ali sam ipak pobacala iz kuće sve što dolazi u spreju," izjadala se Nikola.

Srećom, iako je pretrpeo srčani zastoj i bio u indukcionoj komi, Cezar je preživeo i ozdravio bez ikakvih većih posledice, sem gubitka kratkoročne memorije.

"Želim svima da ukažem na važnost da roditelji znaju da pruže prvu pomoć. Mislim da svako sa detetom ili decom u kući treba da završi kurs prve pomoći jer nikada ne znate kada će vas iznenaditi situacija koja je na ivici života i smrti," zaključila je Nikola.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati