Estetska korekcija u današnje vreme dostupna je svima, a ne samo slavnim ličnostima. Niko ne spori da, kada se ovakvi zahvati urade kako treba, zaista umeju da "oduzmu" godine i licu vrate svežinu koju je nekad imalo.

Međutim, malo ko govori o tome da nepravilno ubrizgavanje filera i botoksa može načisto da promeni proporcije lica, ali ne na bolje.

O tome su govorile mnoge slavne ličnosti, ali i srpska influenserka i modna dizajnerkaStanka Stojanović, koja je podelila svoje iskustvo sa novim filerom koji je isprobala, a čija je priča odbrujala društvenim mrežama.

"Osećam odgovornost da ovu priču podelim javno. Početkom 2023. godine počela sam saradnju za dermalne filere Radiant," započela je Stanka svoju ispovest koju je objavila na Instagramu i dodala da je nakon drugog tretmana počela da oseti bolove i primećuje promene na licu, što je bio znak da je filer počeo da se "pomera".

stanka.jpg
Printscreen/Instagram/Stankicas 
foto: Printscreen/Instagram/Stankicas

"Prva adresa na koju sam se obratila, jesu medicinske radnice koje su mi radile aplikaciju filera. Od tog trenutka sam popila toliku količinu kortikosteroida i antibiotika, da ti to ne možeš da zamisliš. Morala sam pod hitno da prestanem da ih pijem, jer mi je imunitet bio toliko narušen da sam počela da imam nuspojave," ispričala je Stanka, pa nastavila:

"Samo ću reći da jedan lek koji sam ja pila u kombinaciji sa drugim antibiotikom je, recimo, terapija za tuberkulozu. Sve lekove koje sam pila apsolutno nisu dugoročno donosili da se moje zdravstveno stanje popravi. Ispostavilo se da Radiant, koji sarađuje sa brojnim doktorima, nema advekatnog lekara koji je u stanju da meni utvrdi dijagnozu.

Kada ste distributer nekog leka, vi morate da imate lekara koji u slučaju ovako nečega, preuzima odgovornost i leči vas. Radiant bi me izbegavao i nisu hteli da preuzmu odgovornost, a s vremena na vreme bi slali neke poruke lažne podrške," obelodanila je Stanka.

Kako je dalje navela, ovaj problem je počeo da utiče na nju ne samo fizički već i psihički, ali je ipak odlučila da nastavi da se bori pa se obratila stručnjaku koji nije bio na listi saradnika. Stanka je, takođe, navela da zbog ovog problema "izgubila" više od godinu dana što je imalo posledica po njen posao i finansije, ali volju je pronašla kada je saznala da nije jedina koja je prošla kroz ovaj pakao, što ju je i navelo da svoju priču iznese javno.

"Ovo sam podelila da sutra neko ne bi došao u istu situaciju u kojoj sam se ja našla. Kao influenser osećam dužnost da treba ljudima da kažem da ne rade to sebi. Pre svega, vaša koža i telo trebaju zdrave navike i dobre ljude. S druge strane, fileri su skroz okej, ali kada to rade stručnjaci od kojih imate garanciju," podelila je iskreno Stanka i na kraju potvrdila da problem nije bio u medicinskim radnicama i njihovom umeću i stručnosti već u samom kvalitetu filera.

Njenu priču podržali su mnogi na Instagramu koji su joj u komentarima ostavili poruke zahvalnosti i uputile iskrene želje da se, na kraju, sve dobro završi.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija PAŽNJA! ESTETSKA HIRURGIJA NOSA NOSI RIZIK OD ČAK 10% DEFORMITETA Ekspert: Pokušaj da se kasnije ispravi bilo bi POTPUNO UNIŠTENJE