Popularne valjuške pripremale su naše bake i nema ko nije voleo da ih jede. Ipak, oni su danas malo izgubili na popularnosti, a mnogi su ih i zaboravili. Iz tog razloga donosimo vam recept uz pomoć kog ćete ga vrlo jednostavno pripremiti i podsetiti se svog detinjstva.

Za testo:

  • 1 jaje
  • 500 g mekog brašna
  • 250 ml vode
  • prstohvat soli
  • malo ulja
foto: Printscreen/Youtube

I još:

  • 4 veća krompira
  • 1 glavica luka
  • malo ulja
  • aleva paprika

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kockice, pa stavite da se kuva.

Za to vreme zamesite testo tako što ćete sve sastojke pomešati dok ne dobijete glatku masu.

Razvucite ga oklagijom na debljinu oko 1 cm isecite na manje kocke, pa kidajte komadiće i ubacujte u kipuću vodu.

Kuvajte ih nekoliko minuta dok ne isplivaju na površinu.

Vodu procedite, pa kada je krompir kuvam pomešajte ga sa testom.

Luk sitno naseckajte, pa ga propržite na malo ulja, dok ne zastakli.

Dodajte malo aleve paprike i pržite još nekoliko sekundi.

Dodajte u šerpu u kojoj su krompir i valjušci, pa sve lepo izmešajte i posolite po ukusu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

Kurir televizija PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA