Oko porekla hamburgera i dalje traje ljuta borba, ali se ova vrsta hrane najviše konzumira u Sjedinjenim Američkim Državama. Legenda kaže da je ime dobio po nemačkom gradu Hamburgu. Ova "brza hrana" obožavana je širom sveta kako među mlađima, tako i onima nešto starijima. Kombinacija sočnog mesa i salate čini fuziju ukusa kojoj niko ne može odoleti. Evo kako da sami napravite sočni hamburger u svom domu.

Dobrom hamburgeru retko ko može odoleti

Sastojci:

  • 400 grama mlevenog mesa
  • so, biber
  • glavica luka
  • kiseli krastavac srednje veličine
  • 2 kašike majoneza
  • beli luk u prahu
  • crvena paprika u prahu
  • pola kašičice senfa

Prilozi:

  • zelena salata
  • paradajz
  • crveni luk (po želji)
  • malo kečapa
profimedia0451731358.jpg
Profimedia 
Uživajte u sočnom zalogajufoto: Profimedia

Priprema:

Meso posolite i pobiberite. Ništa osim ova dva začina vam neće biti potrebno jer će meso tako biti mekše i rastresitije. Napravite malo deblje pljeskavice željene veličine. Pecite ih na gril tiganju na srednjoj vatri.

Dok se burgeri peku, napravite sos. Sitno iseckajte luk i krastavac. Stavite u činiju i dodajte dve kašike majoneza, posolite i dodajte malo belog luka u prahu. Na kraju dodajte pola kašičice senfa i malo mlevene paprike u prahu. Sve promešajte i sedite.

Lepinje prepolovite i na jednu stranu stavite malo sosa, list zelene salate, potom paradajz, pljeskavicu i topljeni sir. Na kraju stavite nekoliko kolutova luka i malo kečapa.

(Kurir.rs/Krstarica/M.J)

Bonus video:

Kurir televizija ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI