Princes krofne spadaju u one kolače koji nikada ne izlaze iz mode. Ovi sočni zalogaji mame i mirisom i ukusom. Jednostavno se prave, a ukus se dugo pamti. Evo kako da napravite najsočnije princes krofne, bolje nego bakine.

Sastojci:

Za testo:

  • 6 kašika brašna
  • 2 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 3 cela jajeta

Za fil:

  • 3 dl mleka
  • 3 kašike brašna
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 3 žumanceta
  • 1 dl slatke pavlake
shutterstock-1760918294.jpg
Shutterstock 
Princes krofne koje mame na još jedan zalogajfoto: Shutterstock

Priprema:

Za testo:Pomešajte vodu i ulje u šerpi i ostavite da proključa, pa sklonite s ringle i postepeno dodavati brašno, uz neprestano mućenje žicom. Kada se lepo sjedini i zgusne, ostavite da se hladi. Kada smesa bude mlaka, uz mućenje mikserom postepeno dodajte jaja, pa sipajte testo u špric ili kesu.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i obložite tepsiju pek-papirom. Testo oblikujte špricem kružnim pokretima po pek-papiru, tako da napravite krofnice (počnite od sredine, pa širite krug i završite uvis). Pecite najmanje 20 minuta ili dok ne porumene, bez otvaranja rerne do samog kraja, kako ne bi splasnule. Izvadite i ostavite da se hladi.

shutterstock-1273534540.jpg
Shutterstock 
Princes krofne možete preliti i istopljenom čokoladomfoto: Shutterstock

Fil:Odvojte 200 ml mleka da prokuva. Pomešajte brašno, šećer i vanilin šećer, pa ubacite i preostalih 100 mililitara mleka i žumanca. Kad mleko provri, sipajte u njega ovu smesu, pa mešajte sve dok se ne zgusne. Sklonite sa strane da se ohladi. Dok se fil hladi, umutite slatku pavlaku, pa joj uz mućenje mikserom dodajte ohlađen fil. Kad se krofnice skroz ohlade, presecite ihh horizontalno, pa filujte špricem i preklopitekao sendvič. Na kraju ukrasiti šećerom u prahu.

(Kurir.rs/Glossy/M.J)

Bonus video:

Kurir/D.Š. Danica Crnogorčević oduševila prisutne u Sremskoj Mitrovici