Spanać u bešamel sosu gotov za 5 minuta: Evo kako da napravite ovaj sočan prilog svakom jelu, uz jedan trik neće imati grudvice
Recept koji ćete iznova praviti, bolji je i od onog u restoranu
Spanać je veoma zdrava namirnica bogata nutritivnim vrednostima. Odlično se kombinuje kao prilog brojnim jelima, bilo da je reč o doručku ili ručku. Veoma je zasitan. Ako ga pravite u bešamel sosu uživaćete u kremastom ukusu koji ćete dugo pamtiti. Evo kako da napravite spanać u bešamel sosu za samo nekoliko minuta.
Sastojci:
- 500 g spanaća
- 1 dl ulja
- 5 dl mleka
- po ukusu soli
- 1 puna kašika brašna
Priprema:
Spanać oprati i očistiti od peteljki, pa ga dodati u provrelu vodu da omekša, dovoljno je 2-3 minuta. Dobro ocediti i sitno iseckati. Na zagrejanom ulju kratko propržiti brašno, pa dodati spanać, promešati i naliti sa mlekom. Kuvati uz neprekidno mešanje do željene gustine. Posoliti po ukusu.
(Kurir.rs/M.J)
Bonu video:
"SA SENDVIČA SMO PREŠLI NA PLJESKAVICE" Predsednik Vučić obišao radnike na gradilištu EXPO: Srbija ne sme da stane! (VIDEO)