Ko može odoleti sočnim tulumbama i njihovom još sočnijem prelivu koji budi sva čula? Ako nemate mogućnosti da posetite neke od orijentalnih država odakle potiče ovaj kolač, jednostavno ga možete napraviti i u svom domu. Potrebno vam je malo sastojaka, a rezultat je fantastičan. Ovo je najjednostavniji recept za tulumbe pečene u rerni.

Sastojci:

500 ml vode

1 kašika šećera

malo soli

2 šoljice ulja

300 g brašna

4 jaja

1 prašak za pecivo

Sirup: 500 g šećera, 1 l vode

stockphototurkishtulumbasweet342822455.jpg
Stock Sočne tulumbe

Priprema: 

Vodu, šećer, malo soli i ulje staviti na vatru da provri. Zatim dodati brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. 

U hladnu smesu dodavati jedno po jedno jaje i dobro sjediniti. Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem, pa špricem istiskivati tulumbe, da budu velicine oko 12 cm. Peći oko 30 minuta na 180 stepeni, izvaditi, preliti sirupom od prokuvanog šećera i vode i ostaviti da lepo upiju.

Saveti: Dok se tulumbe peku, pripremite sirup. Rernu ugrejte pre nego što počnete sa pripremom testa, tako da već bude dobro zagrejana kad stavite tulumbe da se peku. Nipošto ne otvarajte rernu da vidite da li su tulumbe gotove - izvadite ih kada dobiju bakarnu boju.

(Kurir.rs/Stil/M.J)

BONUS VIDEO:

Instagram/sebze.yemekleri Recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom: