Jedno od omiljenih jela koje nas asocira na detinjstvo su uštipci. Ovi sočni zalogaji mame na porciju više. Tajna u pripremi jeste dodavanje praška za pecivo kako bi bili vazdušasti. Evo kako da ih pripremite kod kuće i to za samo nekoliko minuta. Ovaj recept će vam svi tražiti.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta
  • 14 ravnih kašika brašna
  • malo soli
  • malo šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • po potrebi ulje za prženje
profimedia0340025636.jpg
Profimedia Sočni uštipci mogu se jesti i slani i slatki

Priprema: Žicom umutiti jaje pa dodati jogurt, šećer i so, a na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo. Dobro žicom ujednačiti. U šerpicu sipati ulje dva prsta debljine i zagrejati ga.
Ulje treba da je dobro zagrejano pa u njega umočiti kašiku kojom ćemo vaditi uštipke. Zahvatiti kašikom masu pa spustati je u zagrejan ulje. Pržiti uštipke da sa obe strane budu rumeni, što bude brzo. Vaditi ih i spuštati u sud obložen papirnim ubrusima.

Ispržene uštipke malo prohladiti pa služiti uz jogurt ili kiselo mleko kao i uz džem i prah šećer. Može se testo ostaviti da stoji 10-15 minuta pa pržiti uštipke.

(Kurir.rs/volimokuhati/M.J)

 BONUS VIDEO:

Instagram/tencere.yemekleri Recept za sočne ćufte u sosu od povrća