Slane palačinke su godinama bile podcenjene u kulinarstvu jer su primat uzimale slatke sa brojnim namazima. Međutim, ko je jednom probao slanu verziju, iznova joj se vraćao. Palačinke zapečene u rerni su jelo kojem nećete odoleti zbog fantastične kombinacije sočnog fila i hrskave korice. Ovo je najjednostaviji recept, pogodan je čak i za početnike.

Sastojci: 

  • 10 palačinki
  • 10 listova šunke
  • 10 kašika (oko 200 g) sitnog sira
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • kečap
  • origano
100.jpg
Shutterstock Palačinke možete praviti po sopstvenom receptu

Priprema: 

Palačinke ispecite po svom receptu Ili umutite 2 jajeta sa malo soli, dodajte 150 g brašna, 200 ml mleka i 150 ml kisele vode i 2 kašike ulja. Od ove količine dobijete 10-15 palačinki zavisno od veličine tiganja. Svaku palačinku premazati kečapom, staviti listić šunke, kašiku sira, urolati i poređati u pleh ili u vatrostalnu činiju. Ulupati jaje, dodati jogurt, izmešati i preliti palačinke. Posuti origanom. Peći 20ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

(Kurir.rs/Recepti/M.J)

 BONUS VIDEO:

Instagram/corbatariflerii Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima