Nedelje mode u svetu za sezonu proleće-leto 2025. godine su završene, a najprestižnija bila je ona u Milanu. Zvezda ovog velikog modnog događaja bila je mlada manekenka iz Beograda Mina Stanković (18), koja je debitovala na reviji čuvenog modnog brenda "Prada" i očarala prisutne.

Nakon debitovanja na ovoj, po oceni modnih znalaca najprestižnijoj nedelji mode, mlada Beograđanka se uputila u još jedan evropski modni centar mode - Pariz. Uspeh nije ni tamo izostao, jer je prošetala modnom pistom noseći kreacije i prestižne kuće "Valentino".

Priča Mine Stanković počinje u Beogradu, gde je završila muzičku školu. Trenirala je latino ples od svoje šeste godine. Njena majka Snežana Stanković za Kurir otkriva da je Mina oduvek bila tiha i povučena.

"Ona je jedno neprimetno treće dete porodici, predobra i tiha. Sve svoje kvalitete u sviranju klavira i plesanju nije htela da ističe. Skromnost joj je oduvek bila vrlina, ali zato sada blista na pisti", priča ponosna majka.

Sandra Petkanić iz agencije Foks, inače Minina agentkinja, kaže za Kurir da put mlade Beograđanke do svetskih modnih pista nije bio ni malo lak.

mina stankovic profimedia-0909886515.jpg
Zeppelin / Avalon / Profimedia 

"Mina je moje čudo od deteta. Naša manenkenka uradila je jedan od najvažnijih poslova u modnoj industriji. Svi iz ovog posla znaju šta znači revija za Pradu. Mina je sa nama više od četiri godine i prošle smo pravi manekenski roller coaster. Bilo je mnogo pričanja, udarnih pilates časova, nutricioniste, tretmane, oklagije, Tesle, odslikale smo milion polaroida... Slala sam ih na sto adresa, išle smo čak i u Pariz, na agencijska vrata i ništa. Samo izgovori" priča Sandra.

No, ni Mina, ali ni njena agentkinja Sandra nisu gubile veru u uspeh.

mina stankovic profimedia-0910093365.jpg
Pixelformula / Sipa Press / Profimedia 

- Ali mi smo stvarno verovale u ideju da će neko shvatiti koja je Mina lepotica, fizički, a i duhovno. To se i desilo s agencijom koja je došla zbog jedne cure iz druge agencije, a koja na kraju nije ni otišla u tu agenciju, ali, eto, desilo se ovako. Sve moje devojke, koje odrastaju sa mnom, uz koje sam ja odrasla za ovih 25 godina rada, deo su mog života, iskreno se radujem i nerviram s njima i zbog njih - navela je ona i dodala:

- Minin uspeh je podsetnik zašto volim svoj posao koji me je i u najtežim danima života održao na površini. Hvala svim mojim curama što su sa nama i kad nije sve lepo. Baš mi je ovo bilo potrebno - iskrena je Sandra.

Inače, Mina je manekensko iskustvo sticala na brojnim revijama u Beogradu, a snimila je i nekoliko reklama. Posle srednje škole, obrazovanje je nastavila u Sloveniji, gde trenutno studira.

(Kurir.rs)

Bonus video

Kurir Revija Verice Rakočević