Na društvenim mrežama postao je viralan eksperiment grupe devojaka, koje su pozvale svoje momke bez razloga, prekinule i čekale da vide koliko će im trebati da uzvrate poziv.


Jedna devojka je u vezi dve i po godine, druga pet, treća šest i po i četvrta sedam godina. Istovremeno su pozvale svoje momke i brzo prekinule poziv, a onda čekale. Postavljeno je pitanje ko će se prvi javiti i zbog čega?Da li je dužina veze presudna ili nešto drugo?

Brzinom munje poziv je uvratio mladić čija veza traje pet godina, zatim se javio momak devojke koji su u vezi dve i po godine i na kraju je poziv dobila devojka čija je romansa počela pre šest i po godina.

Međutim, ono što je privuklo posebnu pažnju je da je izostala reakcija momka koji je u vezi već sedam godina.


"Svi smo znali da ovaj što je u vezi sedam godina neće uzvratiti poziv", "Igrao je FIFA", komentarišu muškarci na Tiktoku.

Zbog čega je sedma godina problem u vezi?


Mit o kritičnoj sedmoj godini romanse nakon čega najverovatnije dolazi do prekida, mogao bi da ima i naučnu osnovu. Parovi koji stignu do nje već su prošli sve: period zaljubljivanja i strasti, tu su i deca, razni životni problemi koje treba zajedno rešiti… A onda odjednom počinju problemi u raju.

profimedia0847390554.jpg
Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia 


Po pojedinim istraživanjima, čak 17 procenata parova ne dogura ni do četvrte godine, a 18 posto shvati da putevi treba da se raziđu posle decenije zajedničkog života.

(Kurir.rs/I.M.)