Italijanska kuhinja osvojila je svet, a jedno od specijaliteta od testa su i njoke. Veoma se lako kombinuju uz razne soseve. U zavisnosti šta više volite, možete praviti beli i ili crveni nadev. Mi vam donosimo jednostavan recept za njoke u bešamel sosu.

Sastojci:

  • pakovanje njoka

Za bešamel:

  • 100 gr maslaca
  • ½ l hladnog mleka
  • 3 supene kašike mekog brašna
  • 2 supene kašike parmezana(ili kačkavalja)
  • 100 ml kisele pavlake
  • so, ko voli, može malo muskatnog oraščića
  • par kašika prezli

Priprema: 

Njoke skuvati uobičajeno.Prebaciti u vatrostalnu posudu u kojoj ćete zapeći. Za bešamel sos propržiti brašno, na puteru pa u vrelu masu dodati hladno mleko uz neprestano mešanje žicom. Kada počne da se zgušnjava dodati parmezan, kiselu pavlaku, so i muskatni oraščić. Preliti preko njoka i posuti prezlom u tankom sloju, pa zapeći na 170-180 C. Služiti prohlađeno.

(Kurir.rs/Hlebiso/M.J)

 BONUS VIDEO:

Instagram/ 1tekkurabiy Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom