Sočan koh je poslastica kojoj malo ko može odoleti. Spoj slatkog biskvita i kiselkastog sirupa probudiće sva vaša čula. Jednostavno se pravi i nije potrebno previše vremena provedenog u kuhinji. Isprobajte već danas recept za koh bez griza i zasladite vikend.

Sastojci:

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
  • voda - 5 supenih kašika
  • vanila - 2 kesice
  • kora od limuna - od 1 limuna, rendana
    ZA SIRUP
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 3 šolje
  • sok od limuna - 2 supene kašike
stockphototraditionalserbiancakecalledkohstuffedwithmilk258260909.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Umutite jaja i šećer dok ne pobele. Dodajte ulje i vodu i ponovo mutite. Počnite da dodajete brašno postepeno, mešajte neprestano. Na kraju dodajte vanilu i izrendajte koru od limuna.

Ponovo sve promešajte i sipajte smesu u namazan pleh. Stavite u ugrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite domaće pripremljeni koh i ostavite da se ohladi. Pripremite sirup, stavite vodu, šećer i sok od limuna na vatru.

Promešajte i kad provri, skinite. Ostavite da stoji 2-3 sata da upije sirup.

Ukrasite ovaj uspešni i sočni koh po vašem ukusu i želji.

(Kurir.rs/Bonapeti/M.J)

 BONUS VIDEO:

Instagram/avenaemiele Recept za čokoladni parfe sa keksom