Recept za koh bez griza: Dodajte mi malo ovog preliva i dobićete ukus za pamćenje
Zasladite vikend starinskom poslasticom koja nikada ne izlazi iz mode.
Sočan koh je poslastica kojoj malo ko može odoleti. Spoj slatkog biskvita i kiselkastog sirupa probudiće sva vaša čula. Jednostavno se pravi i nije potrebno previše vremena provedenog u kuhinji. Isprobajte već danas recept za koh bez griza i zasladite vikend.
Sastojci:
- jaja - 5 komada
- šećer - 1 i 1/2 šolje
- brašno - 1 i 1/2 šolje
- ulje - 5 supenih kašika
- voda - 5 supenih kašika
- vanila - 2 kesice
- kora od limuna - od 1 limuna, rendana
ZA SIRUP - šećer - 2 šolje
- voda - 3 šolje
- sok od limuna - 2 supene kašike
Priprema:
Umutite jaja i šećer dok ne pobele. Dodajte ulje i vodu i ponovo mutite. Počnite da dodajete brašno postepeno, mešajte neprestano. Na kraju dodajte vanilu i izrendajte koru od limuna.
Ponovo sve promešajte i sipajte smesu u namazan pleh. Stavite u ugrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite domaće pripremljeni koh i ostavite da se ohladi. Pripremite sirup, stavite vodu, šećer i sok od limuna na vatru.
Promešajte i kad provri, skinite. Ostavite da stoji 2-3 sata da upije sirup.
Ukrasite ovaj uspešni i sočni koh po vašem ukusu i želji.
(Kurir.rs/Bonapeti/M.J)
BONUS VIDEO:
VUČIĆ U JEDNODNEVNOJ POSETI BRISELU: Predsednik Srbije u utorak će imati niz važnih sastanaka