Led u hladnjacima i zamrzivačima najčešće se stvara zbog prekomerne vlage i nepravilnog skladištenja namirnica. Da bi se sprečio ovaj problem, ključno je pravilno pakovati hranu i održavati optimalne uslove unutar uređaja. Svi proizvodi, posebno oni u vrećicama, trebaju biti dobro zatvoreni kako bi se smanjila količina vlage koja doprinosi stvaranju leda.

Iako moderni hladnjaci i zamrzivači često imaju no frost tehnologiju, stariji modeli još uvek zahtevaju redovno odmrzavanje kako bi se sprečilo nakupljanje leda. Prvi korak u rešenju ovog problema je temeljno čišćenje i odmrzavanje uređaja. Nakon uklanjanja leda, važno je dobro osušiti sve unutrašnje površine.

frizider.jpg
Shutterstock 

Jedan praktičan savet za sprečavanje stvaranja novog leda je nanošenje tankog sloja ulja na unutrašnje stranice hladnjaka i zamrzivača, što stvara zaštitni sloj i otežava nakupljanje leda. Tako unutrašnjost ostaje suva, a potreba za čestim odmrzavanjem se smanjuje.

Ako se led i dalje stvara, treba proveriti vrata i stanje gume na vratima. Takođe, važno je izbegavati često otvaranje zamrzivača kako bi se sprečilo ulazak toplog vazduha koji uzrokuje kondenzaciju i stvaranje leda. Osim toga, treba se uveriti da zamrzivač nije pretrpan, jer to sprečava slobodnu cirkulaciju vazduha, što takođe može dovesti do stvaranja leda.

(Kurir.rs/NajŽena/J.M.)

 Bonus video:

01:01
Najlonke u zamrzivaču Izvor: TikTok/tsagana24

Led u hladnjacima i zamrzivačima najčešće se stvara zbog prekomerne vlage i nepravilnog skladištenja namirnica. Da bi se sprečio ovaj problem, ključno je pravilno pakovati hranu i održavati optimalne uslove unutar uređaja. Svi proizvodi, posebno oni u vrećicama, trebaju biti dobro zatvoreni kako bi se smanjila količina vlage koja doprinosi stvaranju leda.

Iako moderni hladnjaci i zamrzivači često imaju no frost tehnologiju, stariji modeli još uvek zahtevaju redovno odmrzavanje kako bi se sprečilo nakupljanje leda.

Prvi korak u rešenju ovog problema je temeljno čišćenje i odmrzavanje uređaja. Nakon uklanjanja leda, važno je dobro osušiti sve unutrašnje površine.

Jedan praktičan savet za sprečavanje stvaranja novog leda je nanošenje tankog sloja ulja na unutrašnje stranice hladnjaka i zamrzivača, što stvara zaštitni sloj i otežava nakupljanje leda. Tako unutrašnjost ostaje suva, a potreba za čestim odmrzavanjem se smanjuje.

Ako se led i dalje stvara, treba proveriti vrata i stanje gume na vratima. Takođe, važno je izbegavati često otvaranje zamrzivača kako bi se sprečilo ulazak toplog vazduha koji uzrokuje kondenzaciju i stvaranje leda. Osim toga, treba se uveriti da zamrzivač nije pretrpan, jer to sprečava slobodnu cirkulaciju vazduha, što takođe može dovesti do stvaranja leda.