Piletina karbonara oduševiće i najstrožije gurmane: Meso sočno kao iz restorana, idealan obrok za dane kada niste raspoloženi da gubite sate pored šporeta
Jelo gotovo očas posla
Recept za ovu sočnu karbonara piletinu idealan je za večeru, ako vas iznenade gosti, a može da posluži i kao brz subotnji ručak, pogotovo ako niste baš raspoloženi da stojite pored šporeta satima. Gotov je očas posla, a biće oduševljeni i oni sa najistančanijim nepcem.
Sastojci:
- 3 parčeta pilećeg filea
- 1 crni luk
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 1 kašika ulja
- 2 kašike putera
- 1 šoljica seckane slanine
- 2 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
1. Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smesu uvaljati pileće meso. Ulje i puter stavite u tiganj, zagrejte i ispržite meso sa obe strane.
2. Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, crni luk i pr`iti da sve dobije lepu boju. Dodajte i seckani beli luk, izmešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite s vatre.
3. Piletinu servirajte na tanjire i prelijte karbonara sosom.
(Kurir.rs/J.M.)
Bonus video:
"VELIKA JE ČAST I ODGOVORNOST ŠTO SAM DANAS OVDE" Vučić u Azerbejdžanu: Pozivam sve velike sile da reše probleme u Ukrajini, na Bliskom istoku i svuda u svetu