Ukusna i mirisna čorbica od luka koja okrepljuje. Ova supa poznata je od davnina u francuskoj kuhinji, a pravi se i dan danas. Dobro će vas okrepiti i zagrejati, ali i ne samo to, odlična je i za jačanje imuniteta. Jedno je sigurnoi, ovoj supi niko ne može da odoli. 

Sastojci: 
- 3 glavice crnog luka

- 80 g maslaca 

- 1 kašika brašna 

- 750 ml bujona

- 1 kašičica soli

- malo belog bibera

- 2 manje kriške hleba po tanjiru 

- 1 šoljica belog vina

- 50 g rendanog kačkavalja

profimedia-0787582851.jpg
Paolo Picciotto/REDA&CO/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia Očistite luk i isecite rebarca

Priprema:

1. Očišćen luk isecite na tanka rebarca i propržite ga na polovini maslaca dok ne dobije zlatnožutu boju.

2. Dodajte brašno i pržite polako dolivajući bujon.

2. Posolite i pobiberite, pa čorbu kuvajte u poklopljenom sudu oko 20 minuta, na srednjoj vatri.

4. Na preostalom maslacu propržite kriške hleba s obe strane i razdelite ih u četiri vatrostalne posude.

5. Čorbu sklonite s vatre, sipajte belo vino, promešajte i prelijte kriške hleba.

6. Pospite ih rendanim sirom i zapecite u jako zagrejanoj rerni 5–10 minuta.

(Kurir.rs/SuperRecepti.rs/M.I.)

 bonus video: 

Instagram/ 1tekkurabiy Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom