Poslednjih nedelja promenjivo vreme uticalo je na alarmiranje sezone gripa. Kako biste se okrepili i sprečili napad virusa, topla supa je uvek dobro rešenje. Pileća supa se jednostavno sprema, a količina je dovoljna i za nekoliko dana. Evo kako da pripremite ovo toplo i okrepljujuće jelo

stockphotosickyoungmaneatingbrothtocurecoldinbedathome1089449501.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 1 pileći batak sa karabatakom
  • 2 veće šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren paškanata
  • 1/2 manjeg korena celera
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1,3 l tople vode
  • suvi biljni začin
  • mleveni biber
  • gotovi rezanci za supu
supa.jpg
Profimedia 

Priprema: 

Odvojiti batak od karabataka. Povrće (šargarepu, paškanat, koren peršuna celer i crni luk) očistiti.
U veću, dublju, posudu staviti pileće meso, dodati šargarepu, paškanat, koren peršuna i celer (povrće dodati celo, u komadu). Naliti sa toplom vodom, poklopiti i staviti da se kuva.
Crni luk iseći na pola, poprečno. Isečeni luk staviti da se zapeče (isečenom stranom) na vrelu ringlu. Kada supa provri ubaciti zapečeni luk. Supu kuvati, dok meso ne omekša. Skuvanu supu procediti. Skuvano meso odvojiti od koski i iseći na komade, po želji. Skuvano povrće, sitno, iseckati (luk izbaciti). Iseckano meso i povrće vratiti u, proceđenu, supu. Staviti, ponovo, na vatru, da provri. Provrelu supu začiniti biozačinom i biberom, po ukusu, pa dodati rezanca. Kuvati još 2-3 minuta i skloniti sa vatre. Može se dodati i pola vezice iseckanog peršuna (kada se skloni sa vatre).

(Kurir.rs/Recepti/M.J)

Instagram/tencere.yemekleri Recept za sočne ćufte u sosu od povrća