Spremanje obroka deluje jednostavno, a nekada sitnica može da utiče na to da potpuno opropastimo ručak. Nekada sastojci budu prekuvani ili nedovoljno skuvani i tu već nastaje problem. 

profimedia0290614779.jpg
Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Krompir je inače najčešće pripremana namirnici u svakoj kuhinji i može se kuvati na mnogo različitih načina, od pravljenja čipsa do pečenja, ili čak pire krompira na nekoliko desetina načina.

Kako da se krompir ne raspadne tokom kuvanja

maladi-krompirici-shutterstock-2111179514.jpg
Foto: Shutterstock

Kada želite da skuvate krompir, i ako ste odabrali pravu vrstu za kuvanje, poslužite se odličnim trikom. Dodajte sirće u vodu, što će joj pomoći da zadrži oblik. Krompir se preporučuje da kuvate oko 30 minuta, a posle 13 minuta sipajte sirće. Sirće ima ulogu da održi čvrstinu krompira, jer će učiniti membranu čvršćom. Krompir će zadržati svoj oblik, neće se raspasti ili postati kašast, prenosi kuvar.in.rs.

profimedia0231216600.jpg
Foto: Profimedia

Možete izabrati bilo koje sirće koje imate pri ruci – vinsko, jabukovo ili alkoholno, svejedno. Ovaj savet možete uvek praktikovati, ali je posebno „radi“ kad pravite krompir salatu.

(Kurir.rs/Krstarica/M.J)

00:32
Recept za čizkejk tiramisu Izvor: Instagram/giallozafferano