Sa dinstanim povrćem i mlevenim mesom nikada nećete pogrešiti. Ovo će svi voleti od najmlađih do najstarijih ukućana.

Ne treba vam puno vremena, a ni sastojaka, a imaćete ručak na kašiku koji je preko potreban svima. 

365791_shutterstock-112379912_ls.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:
450 g mlevenog mesa
1 mali luk, sitno iseckan
1 čen belog luka, sitno isečen
950 ml vode
230 ml paradajz sosa
2 kašike goveđe kocke
1 kašičica bibera
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice mlevenog majorana
5 velikih šargarepa, isečenih na kolutove
4 srednja krompira, oljuštena i narezana na kockice
230 g boranije, isečene na komade
3 kašike višenamenskog brašna
2 kašike vode, ili više po potrebi

0802--shutterstock-1630545133.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:
1. Za ovo povrće sa mesom zagrejte lonac na jakoj vatri. Pržite i mešajte mleveno meso, luk i beli luk, 5 do 7 minuta. Ocedite i prolijte mast.

2. Umešajte vodu, paradajz sos, goveđu kocku, biber, so i majoran i pustite da proključa. Dodajte šargarepu i nastavite da dinstate dok ne omekša, oko 35 minuta. Dodajte krompir i boraniju, pa dinstajte dok ne omekša, oko 15 minuta.

3. Pomešajte brašno i 2 kašike vode u maloj posudi dok se ne razbiju grudvice. Dodajte još vode ako je potrebno. Mešajte smesu i dinstajte dok se ne zgusne, 5 do 10 minuta. 

(Kurir.rs/stvar ukusa/I.M.)

 Bonus video: 

03:07
Vozači, pripremite se - od 1. novembra smo u obavezi da imamo zimske gume: Nepoštovanje ovog zakona može koštati i do 800 hiljada dinara, a evo koliko je zamena! Izvor: Kurir televizija