Recept za posnu pitu sa jabukama i medom: Bliži se vreme velikog posta, a ovaj slatkiš idealan je izbor za svakog člana domaćinstva, brzo i lako se pravi
Domaćice širom Srbije već polako razmišljaju o posnoj trpezi
Domaćice širom Srbije već polako razmišljaju o posnoj trpezi, a recept za posnu pitu sa jabukama i medom idealan je izbor za svakog sladokusca.
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 1 pakovanje kora za pitu
- 3 velike kašike meda
- 1 šaka šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 šaka brašna
- 1 dl kidele vode
- 1 mala kašika cimeta
- 1 šaka očišćenih oraha
- 1 šaka suvog grožđa
Priprema:
1. Operite, oljuštite i izrendajte jabuke, ne treba da ih cedite od soka da pita ne bude suva.
2. Pomešajte med s malo kisele vode, orahe sitno naseckajte.
3. Pospite pleh u kojem ćete peći pitu sa malo brašna i upalite rernu, neka se zagreje na 200°C .
4. Uzmite jednu koru i dobro je premažite sa smesom meda i kisele vode, pa preko nje stavite još jednu koru i potom po njoj rastresite izrendane jabuke.
5. Pospite jabuke cimetom, vanilinim šećerom, orasima i suvim grožđem,
6. Savijte napunjene kore u rolnu i poređajte u pleh, pa ih po vrhu poprskajte ostatkom kisele vode.
7. Pecite pitu u već zagrejanoj rerni pola sata, a kada se prohladi možete je dodatno zasladiti šećerom u prahu.
(Kurir.rs/J.M.)
Pogledajte recept za palačinke od sira i krompira:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore