Slušaj vest

Domaćice širom Srbije već polako razmišljaju o posnoj trpezi, a recept za posnu pitu sa jabukama i medom idealan je izbor za svakog sladokusca. 

Sastojci: 

  • 1 kg jabuka
  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 3 velike kašike meda
  • 1 šaka šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 šaka brašna
  • 1 dl kidele vode
  • 1 mala kašika cimeta
  • 1 šaka očišćenih oraha
  • 1 šaka suvog grožđa
stockphotoapplestrudel323869391.jpg
Stock 

Priprema:

1. Operite, oljuštite i izrendajte jabuke, ne treba da ih cedite od soka da pita ne bude suva.

2. Pomešajte med s malo kisele vode, orahe sitno naseckajte.

3. Pospite pleh u kojem ćete peći pitu sa malo brašna i upalite rernu, neka se zagreje na 200°C .

4. Uzmite jednu koru i dobro je premažite sa smesom meda i kisele vode, pa preko nje stavite još jednu koru i potom po njoj rastresite izrendane jabuke.

5. Pospite jabuke cimetom, vanilinim šećerom, orasima i suvim grožđem,

6. Savijte napunjene kore u rolnu i poređajte u pleh, pa ih po vrhu poprskajte ostatkom kisele vode.

7. Pecite pitu u već zagrejanoj rerni pola sata, a kada se prohladi možete je dodatno zasladiti šećerom u prahu.

(Kurir.rs/J.M.)

Pogledajte recept za palačinke od sira i krompira:

00:14
Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption