Slušaj vest

Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.

Ono što svi volimo je sarma koja je kraljica srpske kuhinje. Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema prava sarma, kako samo naše bake znaju da je prave.

233355_shutterstock-1788732242_ls.jpg
Shutterstock 

Ovo su sastojci za recept za pravljenje seljačke sarme:

- 300 ml kuvanog paradajza
- veća glava kiselog kupusa
- lovorov list
- dimljena slanina
- 6 čena belog luka
- 1 kg mlevenog mešanog mesa (govedina/svinjetina) 
- 3 glavice crnog luka
- meso po želji (vrat, rebra)
- so i biber
- domaća mast
- suva paprika
- šolja pirinča

profimedia0169004064.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Propržite luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Dodajte začine i so po ukusu. Kada se sve lepo proprži, dodajte oprani pirinač, pa uzmite kupus i uvijte sarmu.

2. Uklonite koren sa svakog lista da biste ga lakše umotali. Kada ih umotate, stavite u duboku tepsiju gde ste na dnu namazali masnoću.

3. Ređati slaninu i suvo meso, dodati lovorov list po želji. Sipajte paradajz, pa dolijte vode da se sarme natopi. Kuvati oko 2 sata, obavezno na laganoj vatri.

4. Na kraju na masti možete propržiti po kašiku brašna i aleve paprike, a pred kraj kuvanja, dok se još krčka, prelijte sosom. Dobićete odličan preliv za sarmu.

(Kurir.rs/najžena/I.M.)

 Zaraza Afričkom kugom u Sremu zahvatila četiri domaćinstva u istoj ulici:

02:46
Zaraza Afričkom kugom svinja u Sremu zahvatila četiri domaćinstva u istoj ulici! Načelnik Gradske uprave za poljoprivredu za Kurir: "Država će pokriti troškove" Izvor: Kurir televizija