Recept za posne pihtije: Veliki post kreće za 2 dana, a ovaj delikates oduševiće i one najizbirljivije
Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite ove godine
Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite ove godine. Najlepša posna jela svakako su ona za koje je mali broj njih čuo i imao priliku da ih proba. Recepti su brojni, kao i za mnoga druga jela, ali uvek možete malo izmeniti recept i dobiti jedinstveno jelo. Zato pustite mašti na volju.
Ako želite da pripremite posne pihtije, imajte na umu da ih možete pripremati na najrazličitije načine: sa povrćem, sa ribljim filetima i pirinčem, sa prazilukom, pečurkama i mnogim drugim namirnicama.
Sastojci:
- 400 gr šampinjona
- 1 struk praziluka
- 2 šargarepe
- 2 supene kašike želatina
- 4 – 5 čena belog luka
- peršunov list
- so
- biber
- 1 l vode
Priprema:
Sveže pečurke, šampinjone operite i očistite, tako da im ostanu samo kapice. Zagrejte vodu i dodajte u nju malo soli. Kada voda provri, spustite očišćene pečurke i ostavite ih da viruckaju na umerenoj vatri oko 10 minuta. U međuvremenu očistite praziluk i šargarepu i isecite ih na kolutove. Zatim razmutite želatin u litri vode, prema uputstvu sa pakovanja. Potom iseckajte sitno peršunov list i beli luk, pa dodajte u razmućen želatin.
Ove pihtije je najbolje ređati u đuveč dok se ne stegnu, a i lakše ćete ih vaditi pred serviranje. Počnite sa ređanjem pihtija tako što ćete na dno poređati obarene kapice pečuraka. Zatim preko poređajte iseckani praziluk i šargarepu. Ovako poređane sastojke prelijte pripremljenim želatinom, i obavezno ga izravnajte. Ostavite ih da se dobro stegnu, pa secite na komade željene veličine.
(Kurir.rs/ReceptiZaSvakog/J.M.)
Pogledajte recept za sendvič kolače sa kokos filom:
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta