Posno medeno srce koje se topi u ustima: Kada probate ovaj kolač, nećete poželeti nijedan drugi
Evo kako da napravite posnu verziju ovog kolača koji obožavaju sve generacije.
Božićni post počeo je 28. novembra. Za one koji se pridržavaju posta, a obožavaju slatkiše postoje brojni recepti za sočne poslastice koje se veoma jednostavno prave. Medeno srce je jedna od njih. Evo kako da napravite posnu verziju ovog kolača koji obožavaju sve generacije.
Sastojci:
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 200 g šećera
- 1 kašika pekmeza po izboru
- 250 g brašna
- 3 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- Za premaz:
- 3 kašike pekmeza
- Za glazurau:
- 100 g posne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22 cm). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.
(Kurir.rs/Recepti/M.J)
"ONI ŽELE SRBIJU NA KOLENIMA" Predsednik Vučić o takozvanoj "Vojvođanskoj platformi": Moramo da se suprotstavimo znanjem, snagom i odlaskom u narod