Slušaj vest

Crna kafa veoma je popularna na ovim prostorima, a mnogi bez nje ne mogu zamisliti dan. Neki je zovu turska, neki domaća ali ovaj napitak mnogima je deo svakodnevnice. Njen miris mnogima je omamljujući, međutim, često kada je sami kuvamo ne budemo zadovoljni njenim ukusom ili jačinom. Za to postoje brojni razlozi. 

screenshot-4.jpg
Printscreen / YouTube 

"Najčešća greška koju mnogi prave jeste što dodaju kafu čim voda provri. A istina je da će vrela voda spržiti talog kafe, pa je idealno da pričekate pola minuta, pa da dodate kafu. Tačnije, idealno je da kafu prelijete kipućom vodom pošto sačekate 30 sekundi do minut", stav je stručnjaka, piše Dejli mejl.

Kafa Pixabay 5 .jpg (1).jpg
Promo 

Stručnjaci su za ovaj sajt dali savete o tome kako na najbolji način pripremiti crnu kafu da bismo u potpunosti uživali u njenom ukusu.

Iako mnogi žele da brže popiju kafu i razbude se, oni savetuju da ne bi trebalo ulagati u skupe aparate za kafu. Umesto toga, dovoljno je koristiti osnovno posuđe, dok je izbor kvaliteta kafe ključan za dobar rezultat.

Voda iz slavine varira od mesta do mesta i često sadrži kamenac, pa je preporučljivo koristiti filtere za njeno prečišćavanje. Takođe, mera kafe i vode je vrlo važana. Idealna količina je 70g kafe na litar vode. Kafa je osetljiva na vlagu, vazduh i druge mirise, pa je treba čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, dalje od frižidera.

(Kurir.rs/Najžena/M.J)

00:12
Banana kafa gotova za 1 min Izvor: TikTok/caffacolombia

 Britanski Dejli mejl je razgovarao sa stručnjacima koji su dali savete o tome kako na najbolji način pripremiti crnu kafu da bismo u potpunosti uživali u njenom ukusu.

Iako mnogi žele da brže popiju kafu i razbude se, stručnjaci savetuju da ne bi trebalo ulagati u skupe aparate za kafu. Umesto toga, dovoljno je koristiti osnovno posuđe, dok je izbor kvaliteta kafe ključan za dobar rezultat.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

 Najčešća greška koju mnogi prave jeste što dodaju kafu čim voda provri. A istina je da će vrela voda spržiti talog kafe, pa je idealno da pričekate pola minuta, pa da dodate kafu. Tačnije, idealno je da kafu prelijete kipućom vodom pošto sačekate 30 sekundi do minut — stav je stručnjaka, piše Dejli mejl.

Voda iz slavine varira od mesta do mesta i često sadrži kamenac, pa je preporučljivo koristiti filtere za njeno prečišćavanje. Takođe, mera kafe i vode je vrlo važana. Idealna količina je 70g kafe na litar vode. Kafa je osetljiva na vlagu, vazduh i druge mirise, pa je treba čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, dalje od frižidera.