Recept za posnu sarmu sa pečurkama: Veliki post je uveliko u toku, a ovaj delikates iznenadiće i najveće gurmane
Ovaj posni recept pruža neodoljivu simfoniju ukusa, savršenu za sve ljubitelje posne kuhinje
Posne sarme sa pečurkama pravo je ukusno iskustvo sa pirinčem, šampinjonima i kiselom notom kupusa, umotanim u hrskavi omotač. Ovaj posni recept pruža neodoljivu simfoniju ukusa, savršenu za sve ljubitelje posne kuhinje.
Sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 2 šolje vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka
- 2 šolje sitno iseckanih šampinjona (ili drugih pečuraka)
- 1/2 šolje pasiranog paradajza
- 1 kašičica sušenog origana
- So i biber po ukusu
- 1 glavica kiselog kupusa (ili kisela zelena paprika)
Priprema:
Operite listove kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) i ostavite ih da se ocede. U činiji, operite pirinač i procedite ga.
U šerpi, zagrijte 2 šolje vode i dodajte pirinač. Kuvajte dok ne upije svu vodu i postane mekan. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. U drugoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti.
Dodajte iseckane šampinjone (ili druge pečurke) u šerpu s lukom i belim lukom. Dinstajte ih dok ne omekšaju i oslobode tečnost.
Dodajte pasirani paradajz, origano, so i biber u šerpu sa pečurkama. Kuvajte nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro sjedine.
U činiji, pomešajte kuvani pirinač sa pripremljenim filom od pečuraka. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Na svaki list kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) stavite oko 1-2 kašike fila i pažljivo uvijte sarmu. Postupak ponavljajte dok potrošite sav fil. U velikoj šerpi, složite sarme u redove.
Pokrijte sarmu listovima kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) i prelijte sarmu vodom tako da su sarme prekrivene. Pokrijte šerpu i kuvajte sarmu na laganoj vatri oko 60-90 minuta, dok sarma ne postane mekana. Poslužite posne sarme sa pečurkama tople, po želji sa posnim jogurtom ili kiselim kupusom.
(Kurir.rs/PosniRecepti/J.M.)
Pogledajte recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom:
"POVERENJE U VUČIĆA OGROMNO" Najpoznatiji istraživač javnog mnjenja Bogosavljević otkrio: Prvi sledeći lider u koga imaju poverenja je 14 puta slabiji (VIDEO)