Kako da sprečite lepljenje pirinča za šerpu: Isprobajte jednostavne trikove i nikada više nećete imati problem!
Postoji nekoliko jednostavnih metoda koje mogu da pomognu da pirinač uvek bude savršeno pripremljen
Pirinač je nezaobilazan sastojak mnogih jela širom sveta, a njegova svestranost čini ga omiljenim u mnogim kuhinjama. Međutim, mnogi se susreću s problemom lepljenja pirinča za dno tiganja ili šerpe.
Ipak, postoji nekoliko jednostavnih metoda koje mogu da pomognu da pirinač uvek bude savršeno pripremljen.
Sok od limuna
Jedan od saveta je dodavanje malo soka od limuna u vodu u kojoj se kuva pirinač, neposredno pre nego što počne da ključa. Limunov sok ne samo da sprečava zgrudnjavanje pirinča, već mu daje svetliji izgled i poboljšava teksturu zrna, čineći pirinač pahuljastijim i ukusnijim.
Jestivo ulje
Ako nemate limun pri ruci, ne brinite. Druga opcija je dodavanje nekoliko kapi ulja u vodu pre nego što počne da ključa. Ovo će pomoći da se zrna pirinča razdvoje i daju mu lepu, nežnu teksturu.
Pranje pirična pre kuvanja
Takođe, mnogi se pitaju da li je neophodno oprati pirinač pre kuvanja kako bi se sprečilo lepljenje. Naime, stručnjaci preporučuju pranje pirinča iz higijenskih razloga – kako bi se uklonila prašina, insekti ili ostatci ljuske.
Za savršeno skuvan pirinač jednostavno sledite ove savete i uvek će biti raskošno mekan i bez lepljivih problema!
(Kurir.rs/Klix.ba/I.M.)
Prevaranti nude poslove preko društvenih mreža, a iza toga se krije mračna istina:
"NE PREPORUČUJE SE OPOZICIONIM PRVACIMA SA SLABIJIM SRCEM" Pogledajte četvrtih 100 od 1000 velikih stvari koje su urađene zalaganjem predsednika Vučića