Slušaj vest

Pirinač je nezaobilazan sastojak mnogih jela širom sveta, a njegova svestranost čini ga omiljenim u mnogim kuhinjama. Međutim, mnogi se susreću s problemom lepljenja pirinča za dno tiganja ili šerpe.

Ipak, postoji nekoliko jednostavnih metoda koje mogu da pomognu da pirinač uvek bude savršeno pripremljen.

profimedialimun-2.jpg
Foto: Profimedia

Sok od limuna

Jedan od saveta je dodavanje malo soka od limuna u vodu u kojoj se kuva pirinač, neposredno pre nego što počne da ključa. Limunov sok ne samo da sprečava zgrudnjavanje pirinča, već mu daje svetliji izgled i poboljšava teksturu zrna, čineći pirinač pahuljastijim i ukusnijim.

Jestivo ulje

Ako nemate limun pri ruci, ne brinite. Druga opcija je dodavanje nekoliko kapi ulja u vodu pre nego što počne da ključa. Ovo će pomoći da se zrna pirinča razdvoje i daju mu lepu, nežnu teksturu.

pirinac.jpg
Foto: Profimedia

Pranje pirična pre kuvanja

Takođe, mnogi se pitaju da li je neophodno oprati pirinač pre kuvanja kako bi se sprečilo lepljenje. Naime, stručnjaci preporučuju pranje pirinča iz higijenskih razloga – kako bi se uklonila prašina, insekti ili ostatci ljuske.

Za savršeno skuvan pirinač jednostavno sledite ove savete i uvek će biti raskošno mekan i bez lepljivih problema!

(Kurir.rs/Klix.ba/I.M.)

Prevaranti nude poslove preko društvenih mreža, a iza toga se krije mračna istina: 

03:14
Pažnja! Prevaranti nude poslove preko društvenih mreža, a iza toga se krije mračna istina Izvor: Kurir televizija