Recept za pitu sa pečurkama: Za ovaj delikates nisu vam potrebne kore, a priprema ne može biti lakša
Može se prilagoditi da bude i posna
Domaćice se svakog dana hvataju za glavu zbog toga što ne znaju šta da skuvaju. Tu smo da vam pomognemo pa zato predlažemo ovo ukusno i zasitno jelo. Recept za pitu sa pečurkama oboriće vas s nogu.
Sastojci:
- 300 g šampinjona
- glavica crnog luka
- 4 jajeta
- 10 kašika brašna
- 2.5 dcl kisele pavlake
- peršun
- prašak za pecivo
- ulje
- malo aleve paprike
- so i biber
Priprema:
1. Sitno iseckani luk propržiti na ulju, dodati na listiće sitno seckane šampinjone, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku. Kad se izdinsta, smesu ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađene šampinjone dodati masu od umućenih jaja, pavlake i brašna, sitno seckanog peršuna i jedne kesice praška za pecivo.
3. Dobijenu masu sipati u prethodno pouljen pleh i peći na 175 stepeni oko 40 minuta.
(Kurir.rs/J.M.)
Pogledajte recept za sočne ćufte u sosu od povrća:
VUČIĆ ČESTITAO NAJRADOSNIJI PRAZNIK Božić nas inspiriše da otvorimo svoja srca! Mir i ljubav ostaje naš čvrsti oslonac i tačka okupljanja oko najviših vrednosti