Recept za domaće krofne: Mekane i sočne, čak bi vam i bake pozavidele na umeću
Pokrijte posudu i ostavite testo na toplom mestu da naraste. Nakon što naraste, premesite testo i ostavite ga da ponovo naraste.
Malo ko može odoleti sočnim krofnama koje nas uvek asociraju na detinjstvo. Svi će se složiti da su najlepše i najukusnije one koje su pravile naše bake. Međutim, možete i sami pripremiti ove ukusne zalogaje testa u svom domu. Ovo je starinski recept u koji se mnoge domaćice kunu da uvek uspeva.
Sastojci:
- Za testo:
- 800 g brašna
- 2 jaja
- 1 žumance
- 400 ml mleka ( mlakog )
- 50 g kvasca ( svežeg )
- 1 puna kašika šećera
- 1 kafena kašičica soli
- 50 ml ulja
- po želji strugana korica jednog limuna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U toplom mleku rastvorite izmrvljen kvasac i šećer. Dodajte preostale sastojke (50 ml ulja ili 3 kašike masti, 2 cela jaja, 1 žumance, so, brašno i koricu limuna ako koristite) i umesite testo. Pokrijte posudu i ostavite testo na toplom mestu da naraste. Nakon što naraste, premesite testo i ostavite ga da ponovo naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom ili čašom vadite krofne iz testa. Izrezane krofne poređajte na pobrašnjenu radnu površinu. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da stoje 20-30 minuta. Pecite ih u dubokom ulju. Da se prilikom podizanja ne bi lepile za podlogu, i da bi zadrzale oblik prilikom spustanja u ulje, poređajte ih na pek papir.
(Kurir.rs/M.J)
Ćufte od povrća:
"NE PREPORUČUJE SE OPOZICIONIM PRVACIMA SA SLABIJIM SRCEM" Pogledajte četvrtih 100 od 1000 velikih stvari koje su urađene zalaganjem predsednika Vučića