Slušaj vest

Parmezan, prezle, pileće belo meso, dobar umak – sluti na nešto zaista ukusno! U jelovnicima većine gradskih restorana neophodna stavka su i legendarni hrskavi pileći štapići i mnogi od nas ih rado naručuju. Ako izdvojite svega desetak minuta aktivnog angažovanja i 40 minuta za pečenje, hrskavi pileći štapići na vašoj trepzi za nešto manje od sat vremena biće isti kao i oni iz restorana. Priprema je brza i laka, a sastojci za ovaj recept nisu skupi i to sve čini još boljim.

Potrebni sastojci:

  • 3 komada pilećih grudi (iseckanih na šnite)
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 šolje brašna
  • 1/2 šolje parmezana
  • 1 šolja prezli
  • 3 jaja
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice crnog luka u prahu ili vlašca
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 kašičice biljnog začina
profimedia0191453733.jpg
U jelovnicima većine gradskih restorana neophodna stavka su i legendarni pileći štapići Foto: Profimedia

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Isecite pileće grudi na šnite, pa ih posolite i pobiberite. U plastičnu kesu sipajte brašno, beli i crni luk u prahu, alevu papriku i biljni začin. Dodajte isečene šnite od pilećeg mesa u kesu i sve dobro “istumbajte”, dok se štapići potpuno ne uvaljaju u praškastu smesu. Umutite 3 jaja u posudi i svaki šnit piletine potom potopite u smesu od jaja. U drugoj činiji pomešajte parmezan i prezle, pa kada potopite štapiće u umućena jaja, uvaljajte ih u ovu smesu. Postavite tako pripremljene štapiće na nauljen pleh i pecite od 35 do 40 minuta. Ne zaboravite da na polovini pečenja okrenete štapiće. Služite uz umak po želji i povrće po želji (integralni pirinač, pomfrit, marinirana šargarepa…)

(Kurir.rs/J.M.)

Pogledajte recept za sočne ćufte u sosu od povrća:

00:28
Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Instagram/tencere.yemekleri