Recept za hrskave pileće štapiće baš kao iz restorana: Trik je u jednom sastojku
Priprema je brza i laka, a sastojci za ovaj recept nisu skupi i to sve čini još boljim.
Parmezan, prezle, pileće belo meso, dobar umak – sluti na nešto zaista ukusno! U jelovnicima većine gradskih restorana neophodna stavka su i legendarni hrskavi pileći štapići i mnogi od nas ih rado naručuju. Ako izdvojite svega desetak minuta aktivnog angažovanja i 40 minuta za pečenje, hrskavi pileći štapići na vašoj trepzi za nešto manje od sat vremena biće isti kao i oni iz restorana. Priprema je brza i laka, a sastojci za ovaj recept nisu skupi i to sve čini još boljim.
Potrebni sastojci:
- 3 komada pilećih grudi (iseckanih na šnite)
- so i biber po ukusu
- 1/2 šolje brašna
- 1/2 šolje parmezana
- 1 šolja prezli
- 3 jaja
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice crnog luka u prahu ili vlašca
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašičice biljnog začina
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Isecite pileće grudi na šnite, pa ih posolite i pobiberite. U plastičnu kesu sipajte brašno, beli i crni luk u prahu, alevu papriku i biljni začin. Dodajte isečene šnite od pilećeg mesa u kesu i sve dobro “istumbajte”, dok se štapići potpuno ne uvaljaju u praškastu smesu. Umutite 3 jaja u posudi i svaki šnit piletine potom potopite u smesu od jaja. U drugoj činiji pomešajte parmezan i prezle, pa kada potopite štapiće u umućena jaja, uvaljajte ih u ovu smesu. Postavite tako pripremljene štapiće na nauljen pleh i pecite od 35 do 40 minuta. Ne zaboravite da na polovini pečenja okrenete štapiće. Služite uz umak po želji i povrće po želji (integralni pirinač, pomfrit, marinirana šargarepa…)
(Kurir.rs/J.M.)
Pogledajte recept za sočne ćufte u sosu od povrća:
"BIĆE TO NAJŽEŠĆA BORBA PROTIV KORUPCIJE, STUDENTIMA NE ZAMERAM NIŠTA" Predsednik Vučić: Izborićemo se za normalnu Srbiju, prelazne vlade neće biti